13/11/2022 13/11/2022 Στις 12 Νοεμβρίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του εν Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού. Την ημέρα της εορτής τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ιερείς και...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 7:25

Η Λεμεσός εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Διαδώστε:
Η Λεμεσός εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Στις 12 Νοεμβρίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του εν Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να συνεορτάσει και να συμπροσευχηθεί στον Πολιούχο Άγιο.

Διαβάστε επίσης: 

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος, Πολιούχου Λεμεσού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων