05/10/2019 05/10/2019 Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 66 ετών, ο εν Χριστώ αδελφός, φίλος και συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Χριστόδουλος Πίγγουρας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 2019 και ώρα 11:00 στον ιερό ναό...
05 Οκτωβρίου, 2019 - 20:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2019 - 20:09

Εκοιμήθη εν Κυρίω βασικός συνεργάτης της Ι.Μ. Μόρφου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη εν Κυρίω βασικός συνεργάτης της Ι.Μ. Μόρφου

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 66 ετών, ο εν Χριστώ αδελφός, φίλος και συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Χριστόδουλος Πίγγουρας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 2019 και ώρα 11:00 στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμια, υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Ο εν Χριστώ αδελφός μας Χριστόδουλος Πίγγουρας υπήρξε βασικότατος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου. Από την πρώτη ημέρα της ενθρονίσεως του νυν Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Μητροπὀλεώς Μόρφου και, καθ’ όλη τη διάρκεια της εικοσαετούς διακονίας του συμμετείχε με περισσό ζήλο σε πολλές και ποικίλες πολιτισμικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και οργανωτικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς.

Υπήρξε:

Μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Μόρφου
Μέλος της εταιρείας Βιοκαλλιέργειες «Οικοζωή» της Ι. Μ. Μόρφου
Μέλος του Ιδρύματος Πρόνοιας Νέας Γενιάς της Ι.Μ. Μόρφου
Υπεύθυνος του Γραφείου Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού της Ι. Μ. Μόρφου
Βασικός συνεργάτης του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Ιδρύματος της Ι. Μ. Μόρφου
Σύμβουλος επί διαφόρων θεμάτων της Ι.Μ. Μόρφου
Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, συνεργαζόμενος με διάφορους παράγοντες και κοινοτικά συμβούλια ανέπτυξε πλούσια δράση ως προς τους τομείς της διαχείρισης και ανάπτυξης των κοινοτήτων της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, της αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και της ποιοτικής αναβάθμισης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού με στόχο πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα υπήρξε Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και συμμετείχε σε πληθώρα ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Υπήρξε πρωτεργάτης στον τομέα των βιοκαλλιεργειών στην Κύπρο, μετέχοντας στην Επαγγελματική Ένωση Βιοκαλλιεργητών και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου που ιδρύθηκε το 2000 του οποίου υπήρξε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος.

Υπηρέτησε ως καθηγητής επί σειρά ετών και διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του Λυκείου Σολέας.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, και διετέλεσε διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Λόγος» της Εκκλησίας Κύπρου.

Το 1983 κυκλοφόρησε μαζί με τον Σάββα Παύλου και τον Βάσο Φτωχόπουλο το βιβλίο «Για την Εθνική Ολοκλήρωση, Αυτοδιάθεση Ένωση» από τις εκδόσεις Αιγαίον, κι έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών και άρθρων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τις βιοκαλλιέργειες, την πολιτική, τη λαογραφία, την ιστορία και διάφορα άλλα θέματα.

Το 1988 μαζί με άλλους ίδρυσαν την Επιτροπή Αλληλεγγύης του Κουρδιστάν με σκοπό τη στήριξη του Κουρδικού αγώνα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μέχρι την κοίμηση του αφιερώθηκε σε τρεις κυρίους τομείς την Ορθόδοξη Εκκλησία, ως συνεργάτης της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου, την Παιδεία, ως καθηγητής και το Περιβάλλον με έμφαση στις βιοκαλλιέργειες.

Αιωνία σου η µνήµη, αξιοµακάριστε και αείµνηστε αδελφέ ηµών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων