28/01/2023 28/01/2023 Τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο προτείνει για τη θέση του Μητροπολίτη Πάφου η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που συνηγορούν στην τοποθέτηση της μονής, η οποία ανέκαθεν ανήκε στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, καίτοι πολιτειακά ανήκει στην Επαρχία Λεμεσού, περιλαμβάνουν την εκκλησιαστική, λειτουργική και μοναχική συνείδηση...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 13:32

Η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης προτείνει για Μητροπολίτη Πάφου τον Επίσκοπο Καρπασίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης προτείνει για Μητροπολίτη Πάφου τον Επίσκοπο Καρπασίας

Τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο προτείνει για τη θέση του Μητροπολίτη Πάφου η Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που συνηγορούν στην τοποθέτηση της μονής, η οποία ανέκαθεν ανήκε στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, καίτοι πολιτειακά ανήκει στην Επαρχία Λεμεσού, περιλαμβάνουν την εκκλησιαστική, λειτουργική και μοναχική συνείδηση του Επισκόπου κ. Χριστοφόρου, ως μέλους της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης από το 1990, αλλά και τις διοικητικές του ικανότητες, αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας του στα διοικητικά των Μητροπόλεων.

«Είμεθα πεπεισμένοι ότι ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, με την εκλογή του στην θέση του Μητροπολίτου Πάφου, θα συμβάλει καταλυτικά στην ανόρθωση του ιερού Κλήρου της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, η οποία θα έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στην ανόρθωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της Ορθοδόξου ζωής των πιστών μας», αναφέρεται σχετικά, ενώ προστίθεται ότι η για πάρα πολλά χρόνια ενδιατριβή του ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στα θέματα των ποικίλων Αιρέσεων, τού δίνει την ανάλογη εμπειρία και δυνατότητα ώστε, από την θέση του Μητροπολίτου Πάφου, να διαφυλάξει το ποίμνιό του από κάθε ανορθόδοξη και αιρετική παραπλάνηση.

Προστίθεται πως πέραν των ανωτέρω, «ο Επίσκοπος κ. Χριστοφόρος είναι «φιλόπατρις», ενδιαφέρεται για τη δημιουργία σωστών και υγειών οικογενειακών εστιών, ενώ γνωρίζει να επιλέγει κατάλληλους συμβούλους, ώστε να διοικεί τα διάφορα οικονομικά ζητήματα της Εκκλησίας προς το εκάστοτε συμφέρον της.

Φρονούμε και πιστεύουμε, πως ο άγιος Καρπασίας, με την εκλογή του στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, θα επιτελέσει πνευματικό έργο σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια της Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση της μονής», καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων