13/08/2023 13/08/2023 Με αφορμή την 59η επέτειο από την ημέρα που η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε την Τηλλυρία (Αύγουστος του 1964), τελέστηκε, την Κυριακή Ι’ Ματθαίου, το μνημόσυνο όλων εκείνων που θυσιάστηκαν, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός, τον οποίο πλαισίωναν ο Οικονόμος Θεόφιλος...
13 Αυγούστου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 22:19

Μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας

Διαδώστε:
Μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας

Με αφορμή την 59η επέτειο από την ημέρα που η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε την Τηλλυρία (Αύγουστος του 1964), τελέστηκε, την Κυριακή Ι’ Ματθαίου, το μνημόσυνο όλων εκείνων που θυσιάστηκαν, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός, τον οποίο πλαισίωναν ο Οικονόμος Θεόφιλος Αλχούρι, οι Πρεσβύτεροι Θεόδωρος και Λεωνίδας, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, π. Ραφαήλ Μισιαούλης, και οι Ιεροδιάκονοι Χαράλαμπος και Ανδρέας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας.

Ακολούθως, τελέστηκε Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Πάφου στο Μνημείο των πεσόντων υπέρ της κυπριακής ελευθερίας και κατατέθηκαν στεφάνια από τους επισήμους και τους συγγενείς.

Παρόντες ήταν ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, ο Δήμαρχος της Πόλεως Χρυσοχού, ο κοινοτάρχης Παχυάμμου και των γύρω κοινοτήτων, σύνδεσμοι αγωνιστών και συγγενείς των πεσόντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων