14/02/2023 14/02/2023 Σε κάθε κέντρο, ο προεδρεύων είναι δημόσιος υπάλληλος και οι βοηθοί είναι εθελοντές, διορισμένοι από την Μητρόπολη Πάφου, είτε μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, είτε ιερείς. Εκατόν είκοσι έξι εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου στις 19 Φεβρουαρίου ημέρα διεξαγωγής των εκκλησιαστικών εκλογών για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου, δέκα λιγότερα από τις Αρχιεπισκοπικές...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 22:12

Σε 126 εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για την Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Σε 126 εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για την Μητρόπολη Πάφου

Σε κάθε κέντρο, ο προεδρεύων είναι δημόσιος υπάλληλος και οι βοηθοί είναι εθελοντές, διορισμένοι από την Μητρόπολη Πάφου, είτε μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, είτε ιερείς.

Εκατόν είκοσι έξι εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου στις 19 Φεβρουαρίου ημέρα διεξαγωγής των εκκλησιαστικών εκλογών για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου, δέκα λιγότερα από τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, σύμφωνα με την Έφορο Μητροπολιτικών Εκλογών και Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στις Μητροπολιτικές εκλογές θα λειτουργήσουν 126 εκλογικά κέντρα σε σύγκριση με 136 που λειτούργησαν στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Η μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου, συνέχισε, περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της Πάφου και τους τέσσερις Δήμους, τις 19 κοινότητες της Λεμεσού και μία της Λευκωσίας, τον Παχύαμμο. Η μείωση των εκλογικών κέντρων οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκτοπισμένοι εκλογείς έχουν αφαιρεθεί από τους εκλογικούς καταλόγους, πρόσθεσε.

Οι ντόπιοι εγγεγραμμένοι εκλογείς που ψηφίζουν στις μητροπολιτικές εκλογές της Πάφου ανέρχονται στις 52.000. Σε κάθε κέντρο, ο προεδρεύων είναι δημόσιος υπάλληλος και οι βοηθοί είναι εθελοντές, διορισμένοι από την Μητρόπολη Πάφου, είτε μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, είτε ιερείς.

Επεσήμανε επίσης πως τα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν μέσα στους ναούς ή σε αίθουσες των ναών με εξαίρεση την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, όπου θα λειτουργήσει κέντρο δίπλα, στο Δημοτικό όπως συνέβη και στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στις Μητροπολιτικές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου, είναι ότι θα υπάρχει μεν ψηφοδέλτιο με χαρτί ασφαλείας από το κυβερνητικό τυπογραφείο, αλλά το όνομα του υποψηφίου θα αναγράφεται από τους εκλογείς ολογράφως και ιδιοχείρως

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 10πμ και 5 μμ, με διάλειμμα μιας ώρας μεταξύ των 1 μμ και 2 μμ. ενώ όπως είπε η κ. Λάμπρου, αν χρειαστεί παράταση που δεν προβλέπεται, τότε αυτή θα δοθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφιος για την Μητρόπολη Πάφου ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος – Μεγάλη στήριξη του λαού (ΒΙΝΤΕΟ)
Ομάδα στήριξης Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου για την Μητρόπολη Πάφου
Απάντηση στην ερώτηση γιατί καταλληλότερος για τη Μητρόπολη Πάφου ο Αμαθούντος Νικόλαος
Ο Επίσκοπος Αμαθούντος κοντά στη νεολαία
Η διαδικασία για την κατάρτιση του τριπροσώπου της Μητρόπολης Πάφου από τον Γενικό Έφορο Εκλογών
Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου – Στις 19 Φεβρουαρίου το Τριπρόσωπο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων