20/10/2022 20/10/2022 Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας παρέστει στην εκδήλωση “Βαρβάραν την Αγία τιμήσωμεν”, που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 140 χρόνια λειτουργίας του Ναού από την ημέρα των εγκαινίων και είχε ως στόχο να τιμηθούν στο πρόσωπο των...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 9:50

140 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ναός της Αγίας Βαρβάρας

Διαδώστε:
140 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ναός της Αγίας Βαρβάρας

Το απόγευμα της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας παρέστει στην εκδήλωση “Βαρβάραν την Αγία τιμήσωμεν”, που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 140 χρόνια λειτουργίας του Ναού από την ημέρα των εγκαινίων και είχε ως στόχο να τιμηθούν στο πρόσωπο των οικογενειών τους, οι μακαριστοί διατελέσαντες ιερείς του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, αλλά και τους μοναχούς που προήλθαν από την κοινότητα, για την προσφορά τους στον εν λόγω Ιερό Ναό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δημητριανό Πέτσα, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος συνεχάρη τους κληρικούς της ενορίας, τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, την πρόεδρο και τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου, για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία με τίτλο «Ἡ μαρτυρία τοῦ Μαρτυρίου τῆς Ἁγίας Βαρβάρας στὸν σύγχρονο κόσμο», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προσκόμισε την τιμία κάρα της Αγίας Βαρβάρας στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

Μετά την ομιλία του Μητροπολίτου Τρίκκης, ακολούθησε προβολή σύντομου οπτικοακουστικού υλικού (ντοκιμαντέρ), από στιγμιότυπα και δραστηριότητες της ζωής του Ναού, από την ημέρα των εγκαινίων και εντεύθεν.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι οικογένειες των κληρικών και μοναχών, από τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ταμασού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων