14/11/2020 14/11/2020 Mε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου χθες, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην Πάνω Λακατάμια. Του Εσπερινού προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον Χρυσολόγο και Χρυσορρήμονα Ιωάννη, στον...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2020 - 16:10

Εορτασμός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Ταμασσού

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Ταμασσού

Mε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου χθες, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην Πάνω Λακατάμια. Του Εσπερινού προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον Χρυσολόγο και Χρυσορρήμονα Ιωάννη, στον βίο του και στις αρετές που κατέκτησε με την υπομονή στις διάφορες δοκιμασίες και εξορίες που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του.

Στο τέλος του εσπερινού τελέστηκε λιτανεία πέριξ του Ναού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε o Όρθρος και το Ιερατικό Συλλείτουργο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων