22/04/2022 22/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022. Ο Πανιερώτατος, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, κήρυξε το θείο λόγο κατά τον οποίο αναφέρθηκε στη σταυρική θυσία του Χριστού «Η σταύ­ρω­ση και ο Τί­μιος Σταυ­ρός προ­τυ­πώθη­­καν...
22 Απριλίου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 9:34

H Aκολουθία των Αγίων Παθών στο Παλαιομέτοχο της Μητρόπολης Ταμασού

Διαδώστε:
H Aκολουθία των Αγίων Παθών στο Παλαιομέτοχο της Μητρόπολης Ταμασού

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022. Ο Πανιερώτατος, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, κήρυξε το θείο λόγο κατά τον οποίο αναφέρθηκε στη σταυρική θυσία του Χριστού

«Η σταύ­ρω­ση και ο Τί­μιος Σταυ­ρός προ­τυ­πώθη­­καν και προ­α­ναγ­γέλ­θη­καν προ­φη­τι­κά στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Κύ­ρι­ος τε­λεί­ω­σε το επί γης έργο Του, πλήρες θαυ­μά­των και ση­μεί­ων, ευεργεσιών και δι­δα­χών, “ἔ­δει πα­θεῖν”, σύμ­φω­να με το σχέ­δι­ο της θείας Οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος, και συμπλήρωσε:

«Ο Κύριος προέλεγε το πάθος Του και την σταύρωσή Του, και προετοίμαζε τους Μαθητές Του για να μην σκανδαλιστούν, όταν τον αντικρύσουν άπνουν πάνω στον Σταυρό. Η σταύ­ρω­ση είναι η πιο ­ηρωική πρά­ξη του Ιησού. «Κάθε πρά­ξη και κά­θε θαυ­μα­τουρ­γί­α του Χριστού είναι πολύ με­γά­λη και θεί­α και ἀ­ξι­ο­θαύ­μα­στη, ἀλ­λά πιο αξιοθαύμαστος από ὅ­λα είναι ὁ Τί­μι­ος Σταυ­ρός Του», αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και παρότρυνε τον κάθε ένα να σηκώνει τον σταυρό που του δίνει ο Θεός, αγογγύστως, όπως και ο Ίδιος ο Χριστός σήκωσε την αμαρτία του κάθε ανθρώπου και έδωσε την ψυχή για την δική μας σωτηρία και ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων