14/04/2024 17/04/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά μετέβη το πρωί της Κυριακής της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, 14 Απριλίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και...
14 Απριλίου, 2024 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:13

Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά μετέβη το πρωί της Κυριακής της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, 14 Απριλίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, υπογραμμίζοντας τα δυο πνευματικά όπλα, που προτάσσει ο Ιησούς την προσευχή και τη νηστεία. Τόνισε, επίσης, ότι ο κάθε πιστός καλείται να βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση, για να μην ολιγοπιστεί στα διαφορα αδιέξοδα της ζωής, αλλά να εναποθέτει την ελπίδα του στην πρόνοια του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων