26/12/2023 26/12/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, η Γέννηση του Θεανθρώπου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Οικονόμο Θεόφιλο...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 14:23

Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, η Γέννηση του Θεανθρώπου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρη και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η εγκύκλιος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου για την εορτή των Χριστουγέννων, την οποία ανέγνωσε ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε πατρικά στο εκκλησίασμα όπως ο νεογέννητος Χριστός νά χαρίσει με την παρουσία τους στις ψυχές των ανθρώπων πλούσια την ευλογία και τη χάρη Του.

Αμέσως μετά, ο Πανιερώτατος μετέβη στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου (ρουμανικής τεχνοτροπίας) πλησίον της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, όπου ο ναός ήταν κατάμεστος από δεκάδες Ρουμάνους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να εορτάσουν τα Χριστούγεννα .

Ο ναός αυτός εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των Ρουμάνων που ζουν στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ταμασού.

Ο Πανιερώτατος τους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και να εορτάσουν την Γέννηση του Χριστού με υγεία και την εξ ύψους δύναμη και ευλογία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων