02/02/2022 02/02/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσογαλακτούσας στο Παλαιομέτοχο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καϊμακλιώτης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 23:04

Η εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσογαλακτούσας στο Παλαιομέτοχο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καϊμακλιώτης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της εορτής της Υπαπαντής, η οποία γνωστοποιείται από τον 4ο αιώνα. «Η σημερινή Δεσποτική και Θεομητορική εορτή ταυτοχρονα, μας μεταφέρει από τη Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού στο ναό του Σολομώντος, στον οποίο σήμερα εισοδεύεται διά της Παναγίας Παρθένου στο ναό του Θεού, για να εκπληρώσει μαζί με τον μνήστορα Ιωσήφ την επιταγή του Μωσαϊκού Νόμου».

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος σχολίασε τη φράση του Δικαίου Συμεών «ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον». Εξακολουθεί για ορισμένους μέχρι και τις ημέρες μας ο Ιησούς να είναι σημείο αντιλεγόμενο. Η παρουσία της Εκκλησίας Του μέσα στην κοινωνία θέτει σε δοκιμασία μερικούς, διότι ελέγχει συνειδήσεις και καταστάσεις, υψώνει ανάστημα στις διάφορες παράνομες επιδιώξεις τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει την εχθρότητα και τη μανία όλων αυτών των εραστών του κακού.

Τέλος, ο Πανιερώτατος τόνισε τα διδάγματα που εξάγονται από τη σημερινή εορτή είναι η υπακοή, η ταπείνωση και η αφοσίωση στο θέλημα του Ιησού Χριστού. «Ας προσφέρουμε κι εμείς στο Άνω Θυσιαστήριο ως ζεύγος τρυγόνων την καθαρότητα της ψυχής και του σώματός μας ή ως δύο νεοσσούς περιστερών την πρόνοια για τα καλά, όχι μόνο μπροστά στο Θεό αλλά και μπροστά στον κάθε άνθρωπο».

Ανήμερα της εορτής, 2 Φεβρουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης Παλαιχωρίου Ορεινής.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος του Ναού, Οικονόμος Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου συμπαραστατούμενος από τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων