02/11/2023 03/11/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς. Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε, κατόπιν κανονικής αδείας του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος διακονεί...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 0:27

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Διαμανού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε, κατόπιν κανονικής αδείας του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος διακονεί την ιεραποστολή στην Λατινική Αμερική.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Ανδρέου, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την άδεια, ευλογία και φιλοξενία, τους ιερείς και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού.

Στη συνέχεια, ομίλησε για τις δυο προσωπικότητες των εορταζόμενων Αγίων και στάθηκε στην δωρεά ιατρεία ψυχών και σωμάτων, που παρείχαν στους ανθρώπους της εποχής τους και όχι μόνο.

Δεν ζεύσαν ως επάγγελμα την ιατρική αλλά ως λειτούργημα, κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει διαχρονικά τους ιατρούς.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην ακριτική κοινότητα της Μητροπόλεως Ταμασού, την κοινότητα Αγίων Βαβατσινιάς.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν οι ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Ορεινής, οι πρωτοπρεσβύτεροι Ανδρέας Σωφρονίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεινής, και Βασίλειος Μιχάλ, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αλιόσιν, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Αλιόσιν.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο των Αγίων Αναργύρων, αναλύοντας τον στίχο του αποστολικού αναγνώσματος «ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι, παύσονται· εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται».

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού να ιερουργήσει στους ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας, τους ιερείς που προσήλθαν να συλλειτουργήσουν, τον εφημέριο του ναού, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους που προσήλθαν να τιμήσουν τους Αγίους Αναργύρους.

Στο τέλος, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων