10/04/2022 10/04/2022 Την Κυριακή Ε’ των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Κύρρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δαμιανός Δαμιανού και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του,...
10 Απριλίου, 2022 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 16:35

Κυριακή Ε’ Νηστειών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δήμου Λακατάμειας

Διαδώστε:
Κυριακή Ε’ Νηστειών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δήμου Λακατάμειας

Την Κυριακή Ε’ των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Κύρρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δαμιανός Δαμιανού και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή. «Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από την θριαμβευτική είσοδο στα Ιεροσόλυμα του Ιησού και η Εκκλησία μας μας παρουσιάζει τον Ιησού να προλέγει στους μαθητές Του το πάθος και τα συγκλονιστικά γεγονότα, τα οποία πρόκειται να υπομείνει για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Τους μιλάει για το Σταυρό, για τα πάθη Του, για την Ανάστασή Του και γενικά για όλα αυτά τα μεγάλα και σωτήρια για τον άνθρωπο γεγονότα. Ο Κύριος δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει στους μαθητές Του, ότι «ο Υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται εις χείρας αμαρτωλών και αποκτενούσιν αυτόν». Οι μαθητές, όμως, αντί να συγκλονισθούν από τις αποκαλύψεις του Διδασκάλου τους, σκέφτονται για το ποιος θα έχει την υψηλότερη θέση όταν θα βρεθεί στη βασιλεία Του «δὸςἡμῖν ἵνα εἷς ἐκ δεξιῶν σου καὶ εἷς ἐξ εὐωνύμων σου καθίσωμεν ἐν τῇ δόξῃ σου». Η απάντηση του Ιησού ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε».

Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά στη θυσία του Κυρίου μας, διότι μας αγάπησε προ καταβολής κόσμου. Καθώς πλησιάζουμε προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ας προσέλθουμε με μετάνοια και συντριβή καρδίας στο μυστήριο της εξομολογήσεως. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο Ας καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος, ώστε με «ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι» να αξιωθούμε να προσκυνήσουμε την λαμπροφόρο Ανάστασή του».

Αμήν και του Θεού η δόξα!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου πατρός του.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Άμυνας, κ. Ανδρέας Λουκά, και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Μάριος Παναγίδης, η Δήμαρχος Λακατάμειας, κ. Φωτούλα Χατζήπαπα και ο Διευθυντής της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, κ. Παναγιώτης Αντωνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων