19/12/2021 19/12/2021 Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 19 Δεκεμβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Κύρρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δαμιανός Δαμιανού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Κηρύττοντας...
19 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:37

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Πάνω Λακατάμεια

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Πάνω Λακατάμεια

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 19 Δεκεμβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας.
Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Κύρρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δαμιανός Δαμιανού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στο μήνυμα που μας δίνει, αναφορικά με την μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού.

Ανέφερε ότι «Χριστούγεννα σημαίνει να ανοίξουμε τον εαυτό μας για να Γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά μας. Να γίνει φάτνη ο εαυτός μας, γιατί χωρίς αυτή τη Γέννηση μέσα μας, δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα δώρα του ερχομού Του».

Ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή πνευματική προετοιμασία για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων που σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος τέλεσε τις εορτές και τα μνημόσυνα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, κ. Γιώργος Λουκά, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριος Παναγίδης, θρονικός επίτροπος της Μητροπόλεως καθώς και ο κ. Άριστος Μελής, επίσης θρονικός επίτροπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων