26/03/2021 26/03/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου λειτούργησε και κήρυξε την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Οικονόμοι Νικόλαος Νυχίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ΚΑΙ Σαμουήλ Κουσπογένης, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή μεγάλη εορτή του...
26 Μαρτίου, 2021 - 21:11

“Ο Ευαγγελισμός σημαίνει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θεού”

Διαδώστε:
“Ο Ευαγγελισμός σημαίνει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θεού”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου λειτούργησε και κήρυξε την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Οικονόμοι Νικόλαος Νυχίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ΚΑΙ Σαμουήλ Κουσπογένης, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, που σημαίνει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αυτό το οποίο για αιώνες ολόκληρους ήταν ένα μυστήριο, πραγματώθηκε τότε στη Ναζαρέτ, όταν Άγγελος Κυρίου ανήγγειλε στην Παρθένο Μαρία την προαιώνια βουλή του Θεού, στην οποία έφερε τον αρχαγγελικό ασπασμό αλλά και εν συνεχεία το μήνυμα της σωτηρίας.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, Οικονόμο Νικόλαο Νυχίδη. Ακολούθως, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους κυρίους Μίκη και Σταύρο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Παντελής Ναθαναήλ, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Κλήρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

Εις ένδειξη ευχαρίστησης και ευγνωμοσύνης ο π. Νικόλαος και η Εκκλησιαστική επιτροπή δώρησαν στον Πανιερώτατο αντίγραφο της εικόνας που βρίσκεται στο τέμπλο του Ναού σε μορφή μεταλλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων