03/11/2023 03/11/2023 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, επί της ευκαιρίας της έλευσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παρηγορήτριας από τον Βύρωνα Αττικής και της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 18:18

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής και ο Μητροπολίτης Ταμασού συλλειτούργησαν στην Πάνω Δευτερά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής και ο Μητροπολίτης Ταμασού συλλειτούργησαν στην Πάνω Δευτερά

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, επί της ευκαιρίας της έλευσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παρηγορήτριας από τον Βύρωνα Αττικής και της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ συμπαραστατούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Καλλίνικο Νικολάου, Χριστόδουλο Κοτσίφη (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής), Βαρθολομαίο Κωτούλα και Γεννάδιο Μπαγιαρτάκη (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς), τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Στυλιανού και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα για την πρόσκληση να μεταφερθεί η ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ταμασού. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, στις αρετές και τα χαρίσματά της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, με βάση τον βιβλικό λόγο των ιερών ευαγγελίων.

Ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε ακόμη στο κήρυγμά του την σύνδεση της Κυρίας Θεοτόκου με την ενανθρώπηση του Χριστού και την σωτηρία του ανθρώπου. Παρότρυνε το εκκλησίασμα να έχει υπομονή και ελπίδα στις δοκιμασίες της ζωής και να εναποθέτει ο κάθε άνθρωπος τα αιτήματα και προβλήματά του στην μητέρα όλων, την Παναγία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής προσέφερε στον Μητροπολίτη Ταμασού ακριβές αντίγραφο της Εικόνος της Παναγίας Παρηγορήτριας, εκ μέρους του προέδρου και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Μητροπολίτη Καισαριανής ένα σετ εγκόλπια και από ένα επιστήθιο Σταυρό στους κληρικούς της συνοδείας του Μητροπολίτη Καισαριανής.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων