15/05/2022 15/05/2022 Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Σταύρου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της...
15 Μαΐου, 2022 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 18:01

Ο Μητροπολίτης Ταμασού για την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής του Παραλύτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού για την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής του Παραλύτου

Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Σταύρου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.
Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερικής Ευαγγελικής περικοπής, στην οποία αναφέρεται η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού και η θεραπεία του από τον Ιησού Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Πατρός Σταύρου Παπαγαθαγγέλου, ο οποίος ήταν δάσκαλος και καθηγητής των Θρησκευτικών και στη συνέχεια κληρικός στην Αγία Βαρβάρα.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος μετέβη στο ίδρυμα Παπασταύρου, στο οποίο εκεί βρίσκεται ο τάφος του Παπασταύρου και της πρεσβυτέρας αυτού Ιωάννας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων