03/10/2022 03/10/2022 Με τον Αγιασμό, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2022, μετά τη Θεία Λειτουργία, το 8 φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης”, στην πιο μικρή κοινότητα της Μητροπόλεως, το Φικάρδου. Παρόντες στο Φεστιβάλ ήταν πλήθος κόσμου από αρκετές περιοχές της Κύπρου. Μεταξύ αυτών, ο Υφυπουργός...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 9:17

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο 8ο φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης» στο Φικάρδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο 8ο φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης» στο Φικάρδου

Με τον Αγιασμό, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2022, μετά τη Θεία Λειτουργία, το 8 φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης”, στην πιο μικρή κοινότητα της Μητροπόλεως, το Φικάρδου.

Παρόντες στο Φεστιβάλ ήταν πλήθος κόσμου από αρκετές περιοχές της Κύπρου. Μεταξύ αυτών, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, του οποίου το Υφυπουργείο ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης, και ο Κοινοτάρχης της κοινότητος κ. Σοφοκλής Μαρκίδης.

Ο Πανιερώτατος συνεχάρη τον Υφυπουργό για την υποστήριξη του Φεστιβάλ και μάλιστα τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο προάγουμε στον κόσμο, σε μικρούς και μεγάλους, την διατήρηση μνήμης των χωριών της Κύπρου μας, τα οποία λόγω του φαινομένου της αστυφυλίας, κοντεύουν να ερημωθούν, όπως είναι η κοινότητα Φικάρδου, στην οποία απέμειναν 5 κάτοικοι. Συνεχάρη, επίσης, και τον κοινοτάρχη κ. Σοφοκλή, που αγωνίζεται και στηρίζει μαζί με τους ελάχιστους κατοίκους αλλά και τους αποδήμους, να γνωστοποιούν και να προβάλλουν το Φικάρδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων