26/10/2022 26/10/2022 Στο Συμπόσιο Αθλητισμού που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, στη μνήμη του αλησμόνητου προέδρου της Ολυμπιακής επιτροπής Κύπρου αείμνηστου Ντίνου Μιχαηλίδη, παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας. Εξερχόμενος του συμποσίου ο Πανιερώτατος δήλωσε ενθουσιασμένος και ότι “αυτά που άκουσε για την αξία και σημασία του Αθλητισμού και ιδιαίτερα του Ολυμπισμού στη ζωή του ανθρώπου, δεν...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 16:07

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο Συμπόσιο Αθλητισμού στη μνήμη του αείμνηστου Ντίνου Μιχαηλίδη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο Συμπόσιο Αθλητισμού στη μνήμη του αείμνηστου Ντίνου Μιχαηλίδη

Στο Συμπόσιο Αθλητισμού που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, στη μνήμη του αλησμόνητου προέδρου της Ολυμπιακής επιτροπής Κύπρου αείμνηστου Ντίνου Μιχαηλίδη, παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Εξερχόμενος του συμποσίου ο Πανιερώτατος δήλωσε ενθουσιασμένος και ότι “αυτά που άκουσε για την αξία και σημασία του Αθλητισμού και ιδιαίτερα του Ολυμπισμού στη ζωή του ανθρώπου, δεν είναι τίποτα άλλο από μια Χριστιανική Διδασκαλία περί διάπλασης της ψυχής του ανθρώπου, σε συνάρτηση με την υγεία του σώματος, το οποίο αντιλαμβάνεται ως ναό του πνεύματος του. Έτσι μας δίδαξαν οι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας μας” τόνισε.

Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός αποτελούν πολύτιμα και απαραίτητα ποιμαντικά εργαλεία στην πνευματική πολιτική του και αυτό ήδη έφερε σημαντικότατα αποτελέσματα στη διαπαιδαγώγηση των νέων της Μητροπόλεώς του.

Ο Πανιερώτατος σημείωσε ότι “όπως επιβεβαίωσαν και οι καθηγητές του συμποσίου στην αρχαία Ελλάδα ο σκοπός των γυμνασίων δεν ήταν μόνο η υγεία σώματος και ψυχής, όρος που πολύ αργότερα χρησιμοποιήθηκε αλλά η καλοκαγαθία δηλαδή η ψυχοσωματική ενάρετη πνευματική διάπλαση του ανθρώπινου προσώπου. Έτσι, απαραίτητα οι αθλητές έπρεπε να συμμετέχουν
και να γνωρίζουν για τέχνη θέατρο μουσική κλπ έτσι ώστε να ολοκληρώνονται ως αθλητές επιδιώκοντας όχι την δύναμη του ισχυρού αλλά την Γαλήνη του δυνατού“. Αυτό, τόνισε ο Πανιερώτατος, αποτελεί και ύψιστη ευαγγελική αξία.

Για το Ντίνο Μιχαηλίδη, είπε ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους έμπνευση στη ζωή του, διότι πάντοτε άνω-έθρωσκε, δηλαδή, πάντοτε ως άνθρωπος έβλεπε ψηλά σε ιδανικά και αξίες και ποτέ δεν κοιτούσε κάτω στα μικροπρεπή και ασήμαντα τα οποίος με λεβεντοσύνη και υψηλό ήθος πάντοτε προσπερνούσε με διάκριση και πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Στέφη Δράκου, και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ κ. Άνδρος Κυπριανού, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, και Κυθρέας, κ. Πέτρος Καρεκλά, και πολλοί παράγοντες του αθλητισμού τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων