29/07/2023 29/07/2023 Ο Ραφαήλ Μισιαούλης, Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους δίπλα στην εμβληματική Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία επισημαίνει: « Έχουμε καθήκον να σεβόμαστε την θρησκεία και την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε ανθρώπου, του κάθε λαού. Στην περίπτωση των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν...
29 Ιουλίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2023 - 13:18

Ο Ραφαήλ Μισιαούλης σχολιάζει το τζαμί στον Απόστολο Ανδρέα

Διαδώστε:
Ο Ραφαήλ Μισιαούλης σχολιάζει το τζαμί στον Απόστολο Ανδρέα

Ο Ραφαήλ Μισιαούλης, Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους δίπλα στην εμβληματική Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία επισημαίνει:

« Έχουμε καθήκον να σεβόμαστε την θρησκεία και την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε ανθρώπου, του κάθε λαού. Στην περίπτωση των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στον τουρκοκυπριακό τύπο περί ανεγέρσεως τεμένους σε χώρο πλησίον της Μονής του Αποστόλου Ανδρέου στο Ριζοκάρπασο, το θεωρώ προκλητική ενέργεια εκ μέρους των Τούρκων. Και εφόσον επιθυμούν κάτι τέτοιο, να ανεγείρουμε και εμείς Παρεκκλήσιο στο χώρο του Χαλάν Σουλτάν Τεκέ στην Λάρνακα, αλλά και πλησίον όλων των τζαμιών στην ελεύθερη Κύπρο. Είναι η τακτική της Τουρκίας να ανεγείρει τεμένη δίπλα από χριστιανικές εκκλησίες. 49 χρόνια πρόκλησης, αισχύνης, ντροπής και εξευτελισμού εκ μέρους της Τουρκίας προς την Κύπρο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων