31/10/2021 31/10/2021 Την Κυριακή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Παπαδόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή. Ανέφερε ότι...
31 Οκτωβρίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 19:35

Ταμασού Ησαΐας: Ο θάνατος δεν είναι το τέλος

Διαδώστε:
Ταμασού Ησαΐας: Ο θάνατος δεν είναι το τέλος

Την Κυριακή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Παπαδόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή. Ανέφερε ότι η παραβολή αυτή πέραν της διδακτικής της χρησιμότητας αποδεικνύει περίτρανα ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος και ότι οι άνθρωποι στην επέκεινα ζωή κληρονομούμε όχι την λίγη ή πολλή περιουσία και δόξα μας, αλλά μόνο τις αρετές ή τις κακίες μας. Διατηρούμε τη μνήμη μας και αναγνωρίζουμε τις ψυχές που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της γήινης και πρόσκαιρης ζωής μας και τις συναντούμε στην αιώνια κατοικία μας.

«Ο Λάζαρος γίνεται για εμάς ο τύπος εκείνος του ανθρώπου που απαγκιστρωμένος από τα υλικά αγαθά της ζωής πέφτει στην αγκαλιά του Θεού. Στηρίζει την ελπίδα του σε Εκείνον, για να υπερνικήσει την εγκατάλειψη, την περιφρόνηση και την αναλγησία των ανθρώπων, η οποία ήταν πράγματι τρομακτική, ακόμη και τα σκυλιά έρχονταν και έγλειφαν τις πληγές του».

Ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι η ορθή και ζωντανή σχέση μας με το Θεό μας βοηθά να ελευθερωθούμε από την φυλακή του εγωκεντρισμού και της αδιαφορίας μέσα στην οποία πνιγόμαστε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο, που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων, πάντων των μετανοσχευμένων αδελφών καθώς και του Δρ Γεωργίου Κυριακίδη, του πρώτου ιατρού μεταμοσχευθέντος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων