31/03/2024 31/03/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Β’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, όπου η Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του θεολόγου του ακτίστου φωτός, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο...
31 Μαρτίου, 2024 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2024 - 17:27

Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Β’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, όπου η Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του θεολόγου του ακτίστου φωτός, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρη και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

«Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, του οποίου η διδασκαλία βασίζεται στην Αγία Γραφή και στους Πατέρες πριν από αυτόν, κάνει διάκριση μεταξύ της ουσίας του Θεού και των ενεργειών Του και μας τονίζει, ότι όπως ο ήλιος στέλνει τις ακτίνες του, που μας φωτίζουν και μας θερμαίνουν έτσι πρέπει να κατανοήσουμε τις ενέργειες του Θεού προς τον άνθρωπο. Όλοι οι πιστοί μπορούν να μετέχουν των ενεργειών του Θεού, της χάριτος του Θεού, μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κυρίως όταν μεταλαμβάνουν του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτό επιβεβαιώνεται στο θαύμα του παραλυτικού της Καπερναούμ, που ακούσαμε στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα», ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 3ο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Σωκράτους Χάσικου, πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Άμυνας.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης και Δημήτρης Δημητρίου, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, οικείοι και φίλοι του μακαριστού Σωκράτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων