11/09/2018 11/09/2018 Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Τσακκιλερού στη Λάρνακα, όπου οι πρόσφυγες της κατεχόμενης κοινότητας Γενάγρων συνήχθησαν για να εορτάσουν το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε για το θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής και για τη...
11 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2018 - 8:41

Το Γενέσιον της Θεοτόκου εόρτασαν οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων

Διαδώστε:
Το Γενέσιον της Θεοτόκου εόρτασαν οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Τσακκιλερού στη Λάρνακα, όπου οι πρόσφυγες της κατεχόμενης κοινότητας Γενάγρων συνήχθησαν για να εορτάσουν το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε για το θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής και για τη μεγάλη σημασία που έχει στη ζωή του κάθε χριστιανού η συμμετοχή στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας. Επίσης, μίλησε στους παρόντες για τα Γέναγρα και παρακάλεσε τους γονείς και τους παππούδες να μεταφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη και τη νοσταλγία για την πατρική τους γη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας και επιστροφής στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας. Στο τέλος τελέστηκαν και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών των Γενάγρων.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σύναξη των συγχωριανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων