13/05/2022 13/05/2022 Αλειτούργητος θα μείνει ο ναός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γύψου στα Κατεχόμενα της Κύπρου καθώς οι κατοχικές αρχές απέρριψαν αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 15 Μαϊου. “Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την ερχόμενη Κυριακή,...
13 Μαΐου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 10:53

Αλειτούργητες οι εκκλησίες στα Κατεχόμενα λόγω απόρριψης αιτημάτων

Διαδώστε:
Αλειτούργητες οι εκκλησίες στα Κατεχόμενα λόγω απόρριψης αιτημάτων

Αλειτούργητος θα μείνει ο ναός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γύψου στα Κατεχόμενα της Κύπρου καθώς οι κατοχικές αρχές απέρριψαν αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 15 Μαϊου.

“Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γύψου, αυτό έχει απορριφθεί”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματα για την τέλεση λατρευτικών εκδηλώσεων σε κατεχόμενους ναούς της επαρχίας Αμμοχώστου. Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν αίτημα για την τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου τη Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες αρνητική ήταν η απάντηση που δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αίτημα για τέλεση Θείας Λειτουργίας Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Επιφανίου Μηλιάς.

Η αρνητική απάντηση των Ηνωμένων Εθνών για την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Επιφάνιο Μηλιάς 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων