21/06/2023 12/08/2023 Ο μητροπολίτης Τέως Κιτίου Χρυσόστομος αρνείται να φύγει από τη Μητρόπολη και δια του δικηγόρου του αμφισβητεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου όπως τεθεί σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ο “Πολίτης“, ο δικηγόρος του έστειλε την Τρίτη...
21 Ιουνίου, 2023 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 4:50

Αρνείται να φύγει από την Μητρόπολη ο τέως Κιτίου – Άκυρη θεωρεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Αρνείται να φύγει από την Μητρόπολη ο τέως Κιτίου – Άκυρη θεωρεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Ο μητροπολίτης Τέως Κιτίου Χρυσόστομος αρνείται να φύγει από τη Μητρόπολη και δια του δικηγόρου του αμφισβητεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου όπως τεθεί σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ο “Πολίτης“, ο δικηγόρος του έστειλε την Τρίτη 20 Ιουνίου επιστολή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή υποστηρίζοντας πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι άκυρη επειδή δεν κλήθηκε για ακρόαση ο πελάτης του, όπως προνοεί άρθρο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Στην επιστολή ο δικηγόρος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η Ιερά Σύνοδος δεν δικαιούτο μετά τη δίκη να επιβάλει οποιαδήποτε ποινή, επειδή ασκήθηκε έφεση και η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη.

Σημειώνει, ακόμη, πως η απόφαση πρέπει ν’ αναθεωρηθεί τουλάχιστον ως προς τη μεταστέγαση του πρώην Κιτίου, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Εκφράζοντας φόβους για τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα εάν βρεθεί σε κοινόχρηστους χώρους, σημειώνει πως ο πελάτης του προπηλακίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Τέως Κιτίου κρίθηκε ένοχος και καταδικάσθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε γυναίκα το 1981.

H δικαστής Εύη Ευθυμίου, μετά και την αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης του τέως Κιτίου για μετριασμό της ποινής του, ανακοίνωσε την ποινή, η οποία είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. Σημειώνεται πως η ποινή επιβλήθηκε στη βάση της νομοθεσίας που ίσχυε κατά την διάπραξη του αδικήματος, το οποίο θεωρείτο πλημμέλημά, και η οποία προέβλεπε ποινή μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή 1500 λιρών ή και οι δύο ποινές μαζί.

Διαβάστε για το θέμα:

Σε αργία ο τέως Κιτίου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης
Κύπρος: Ιερή αγανάκτηση της Εκκλησίας για την παραποίηση εικόνων της Θεοτόκου, Αγίων και Ηρώων στην «παρέλαση υπερηφάνειας» (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων