01/04/2023 01/04/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση Σύνδεσμων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ για τον πανηγυρικό εορτασμό της 1ης Απριλίου 1955, στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία. “Τιμούμε με συγκίνηση και περηφάνια τον αγώνα της ΕΟΚΑ, του οποίου σήμερα συνειδητοποιούμε πλήρως το μεγαλείο του. Δικό μας χρέος σήμερα, είπε είναι να μην επιτρέψουμε τη γεωγραφική...
01 Απριλίου, 2023 - 19:04

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Τιμούμε με συγκίνηση και περηφάνια τον αγώνα της ΕΟΚΑ”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Τιμούμε με συγκίνηση και περηφάνια τον αγώνα της ΕΟΚΑ”

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση Σύνδεσμων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ για τον πανηγυρικό εορτασμό της 1ης Απριλίου 1955, στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία.

“Τιμούμε με συγκίνηση και περηφάνια τον αγώνα της ΕΟΚΑ, του οποίου σήμερα συνειδητοποιούμε πλήρως το μεγαλείο του. Δικό μας χρέος σήμερα, είπε είναι να μην επιτρέψουμε τη γεωγραφική συρρίκνωση της ρωμιοσύνης”, τόνισε μεταξύ άλλων.

“Στις δύσκολες μέρες της κατοχής της μισής σχεδόν πατρίδας μας χρειάζεται να θυμόμαστε καθημερινά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 55-59, για να αντλήσουμε θάρρος και ενίσχυση”, ενάντια στην Τουρκία, υπογράμμισε.

 

Διαβάστε ακόμη:

Κύπρου Γεώργιος: Πηγή δύναμης η Επανάσταση του 1821 και ο αγώνας της ΕΟΚΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αγώνας μέχρι την απελευθέρωση και την επανένωση

Με πληροφορίες από philenews / ΚΥΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων