15/11/2022 15/11/2022 Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος που αφορά τις διαδικασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του “τριπροσώπου”. Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τρεις ημέρες μετά θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να καταλήξει στον επόμενο Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ των τριών υποχηφίων που...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 21:07

Aυτή είναι η εγκύκλιος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Διαδώστε:
Aυτή είναι η εγκύκλιος για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος που αφορά τις διαδικασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του “τριπροσώπου”.

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τρεις ημέρες μετά θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να καταλήξει στον επόμενο Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ των τριών υποχηφίων που θα επικρατήσουν.

Η εγκύκλιος είναι υπογεγραμμένη από τον Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Πάφου, Γεώργιο.

Υπενθυμίζεται ότι, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που διαμένουν στην Κύπρο, εδώ και ένα χρόνο, είτε είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε όχι.

Σημειώνεται ότι μετά από τροποποίηση του καταστατικού χάρτη, θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο με φωτογραφίες και ονόματα των υποψηφίων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε την εγκύκλιο για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης:

 

Σε προεκλογική περίοδο η Εκκλησία της Κύπρου: Ημερομηνίες, καινοτομίες και το ενδιαφέρον 7 Ιεραρχών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων