29/01/2020 29/01/2020 Στις 28 Ιανουαρίου 1994 εξεδήμησε προς Κύριον, μακράν της αγαπημένης του Κερύνειας, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυρηνείας Γρηγόριος. Ανήμερα της 26ης επετείου της εκδημίας του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προέστη του μνημοσύνου του στο Καθολικό της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου. Ακολούθως, μαζί με πατέρες της Μονής, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τρισάγιο επί του...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 11:43

Δεν ξέχασαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυρηνείας Γρηγόριο

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυρηνείας Γρηγόριο

Στις 28 Ιανουαρίου 1994 εξεδήμησε προς Κύριον, μακράν της αγαπημένης του Κερύνειας, ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυρηνείας Γρηγόριος.

Ανήμερα της 26ης επετείου της εκδημίας του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προέστη του μνημοσύνου του στο Καθολικό της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου. Ακολούθως, μαζί με πατέρες της Μονής, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου, ο οποίος βρίσκεται στο κοιμητήριο της Μονής, όπου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον εξόριστος από την Κωνσταντινούπολη, γιατί παρέμεινε πιστός στην Ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων