28/02/2024 01/03/2024 Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Στις 12:30 μ.μ. το Θεομητορικό κειμήλιο θα αναχωρήσει από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Επισκοπειό Λευκωσίας με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β΄ στη Λάρνακα, τον έκτο σταθμό του...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 12:47

Έως το μεσημέρι το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού – Το απόγευμα η υποδοχή στη Λάρνακα

Διαδώστε:
Έως το μεσημέρι το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού – Το απόγευμα η υποδοχή στη Λάρνακα

Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Στις 12:30 μ.μ. το Θεομητορικό κειμήλιο θα αναχωρήσει από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Επισκοπειό Λευκωσίας με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β΄ στη Λάρνακα, τον έκτο σταθμό του προσκυνήματος στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της 6ήμερης παραμονής της Αγίας Ζώνης στη Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τελούνταν καθημερινά Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη από το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» μέσω του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, στο Επισκοπειό Λευκωσίας το πρωί της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024:

Εντυπωσιακή προσέλευση – Εκατοντάδες κόσμος στην ουρά για να προσκυνήσουν

Μέχρι και τις τελευταίες ώρες της 6ήμερης παραμονής του Θεομητοτικού κειμηλίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, είναι μαζική η προσέλευση των πιστών οι οποίοι καταφεύγουν ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, καταθέτοντας με ευλάβεια την προσωπική τους ικεσία και προσευχή στην Παναγία.

Εκατοντάδες κόσμος, νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά με προσμονή, υπομονή και προσευχή αναμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν το Θεομητορικό κειμήλιο.

Δεν υπολογίζουν κούραση, χρόνο και κρύο.

Οι όψεις των ανθρώπων αλλάζουν μετά το προσκύνημα και από σκυθρωπά και κουρασμένα, γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση.

Για τον κάθε ένα, το προσκύνημα αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή του.

Ο πόνος, η ανάγκη για την επίλυση των αδιεξόδων καθώς και θέματα υγείας είναι αυτά που κάνουν το πλήθος να περιμένει υπομονετικά και προσευχόμενο, χωρίς γογγυσμούς, προκειμένου να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας.

Η ουρά ξεκινάει από την αρχή της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του ναού, όπου γίνεται και είσοδος των πιστών

Ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέου γέμισε από κόσμο όλες τις ώρες όπου με Παρακλήσεις ανά μία ώρα, και Ιερές Αγρυπνίες, με κληρικούς τόσο από την μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής όσο και από άλλες Μητροπόλεις, συμμετείχαν στην κοινή προσευχή ενώπιον της Τιμίας Ζώνης.

Η Αγία Ζώνη από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στη Λάρνακα το απόγευμα

Κλήρος και λαός στη Λάρνακα προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου, θα έχουν την ευλογία να υποδεχθούν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β΄, στις 5:00 μ.μ.

Το Θεομητορικό κειμήλιο θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το πρωί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων