24/04/2022 24/04/2022 Την Κυριακή του Πάσχα 24η Απριλίου 2022 και ώρα 10:00, τελέστηκε ο Εσπερινός τής «αγάπης», ο πρώτος εσπερινός μετά την Ανάσταση τού Κυρίου, στον νέο Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατουμένου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, με...
24 Απριλίου, 2022 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 14:51

Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαδώστε:
Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την Κυριακή του Πάσχα 24η Απριλίου 2022 και ώρα 10:00, τελέστηκε ο Εσπερινός τής «αγάπης», ο πρώτος εσπερινός μετά την Ανάσταση τού Κυρίου, στον νέο Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατουμένου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας καθώς και Στρατιωτικών Αρχών, ιεροψαλτών και του ευσεβούς Λαού.

Κατά τα εσπέρια η θυμίαση έγινε από δύο αρχιερείς σταυροειδώς τής Αγίας Τραπέζης και στη συνέχεια στον υπόλοιπο ναό.

Μετά την Είσοδο, αναγνώσθηκε η περικοπή εκ του κατά Ιωάννην Ιερού Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες, στην ελληνική από τον Μακαριώτατο, γαλλική από τον Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, Γερμανική από τον Διευθυντή της ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου, Λατινική από τον ιδιαίτ. Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου Αρχιμ. Τριφύλλιο, αγγλική από τον Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου π. Κυπριανό Κουντούρη, Ρουμανική από τον πρωτοπ. Πέτρο Ματέι, ιταλική από τον πρωτοπ. Δημοσθένη Δημοσθένους, αραβική από τον π. Ειρηναίο Αλταουΐλ και τέλος στην ελληνική και πάλι από τον Διάκονο Μιχαήλ Νικολάου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ναού και μετά την απόλυση εψάλη πολυχρονισμός στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως και μοίρασε πασχαλινά αυγά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων