09/02/2019 09/02/2019 Κατέρρευσε το καμπαναριό του ναού του Αγίου Ιακώβου που βρίσκεται στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία, παρασύροντας και τμήμα του τοίχου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, οι βροχές στάθηκαν η αιτία να καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρος ο ναός ο οποίος βρίσκεται σε απρόσιτη περιοχή και είναι κάτω...
09 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2019 - 15:13

Κατέρρευσε ο ναός του Αγίου Ιακώβου στη “νεκρή” ζώνη

Διαδώστε:
Κατέρρευσε ο ναός του Αγίου Ιακώβου στη “νεκρή” ζώνη

Κατέρρευσε το καμπαναριό του ναού του Αγίου Ιακώβου που βρίσκεται στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία, παρασύροντας και τμήμα του τοίχου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Τάκης Χατζηδημητρίου, οι βροχές στάθηκαν η αιτία να καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρος ο ναός ο οποίος βρίσκεται σε απρόσιτη περιοχή και είναι κάτω από τον έλεγχο του Τούρκικου στρατού.

«Ο Αγιος Ιάκωβος είναι στο πρόγραμμα της Τεχνικής Επιτροπής και αναμέναμε το πράσινο φως για ν΄ αρχίσουν εργασίες στήριξης . Δυστυχώς η έναρξη καθυστερούσε με τη δικαιολογία ότι χρειαζόταν αποναρκοθέτηση. Τώρα πια βρισκόμαστε μπροστά σε καταστροφή. Ελπίζω ότι η δραματική κατάσταση θα επιτρέψει άμεση παρέμβαση και στο βαθμό που είναι δυνατό επανόρθωση», αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων