18/12/2022 18/12/2022 Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Τριπροσώπου, μέσα από το οποίο θα εκλεγεί στη συνέχεια ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Στη 1 το μεσημέρι η διαδικασία σταμάτησε για διάλλειμα, συνεχίστηκε από τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 16:37

Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Πότε κλείνουν οι κάλπες;

Διαδώστε:
Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Πότε κλείνουν οι κάλπες;

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Τριπροσώπου, μέσα από το οποίο θα εκλεγεί στη συνέχεια ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Στη 1 το μεσημέρι η διαδικασία σταμάτησε για διάλλειμα, συνεχίστηκε από τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη οι Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τα εκλογικά κέντρα είναι 942 στο σύνολο παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία κατανέμονται ως εξής:

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199
Πάφου 136
Κιτίου 121
Κυρηνείας 7
Λεμεσού 253
Μόρφου 45
Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50
Κύκκου και Τυλληρίας 4
Ταμασού και Ορεινής 74
Τριμυθούντος και Λευκάρων 53.

Διαβάστε περισσότερα: Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Στην κάλπη από το πρωί κλήρος και λαός για το Τριπρόσωπο – Ψήφισαν υποψήφιοι (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων