06/01/2023 06/01/2023 Φώτιση σε ψυχές και πατρίδες, ευχήθηκε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, κατά τον επίσημο εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, που έγινε με παραδοσιακή λαμπρότητα στην Πάφο.  Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον Μέγα...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:08

Με ευχές για απαλλαγή από τα πάθη και την Τουρκική Κατοχή τα Θεοφάνεια στην Κύπρο

Διαδώστε:
Με ευχές για απαλλαγή από τα πάθη και την Τουρκική Κατοχή τα Θεοφάνεια στην Κύπρο

Φώτιση σε ψυχές και πατρίδες, ευχήθηκε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, κατά τον επίσημο εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, που έγινε με παραδοσιακή λαμπρότητα στην Πάφο. 

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων.

Ακολούθως, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, η οποία κατέληξε στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την πομπή συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.  Η πομπή διήλθε από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου, κατέληξε στην προβλήτα στο Λιμανάκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων