18/10/2022 18/10/2022 Ώρες αγωνίας στην Κύπρο λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου Β’. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Active ο προσωπικός του γιατρός, Ιωσήφ Κάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος παλεύει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με τον Δρ Κάσιο, “ο Μακαριότατος βρίσκεται στην  Αρχιεπισκοπή, μετά από επιθυμία του ιδίου, όπου του...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 20:23

Με γενναιότητα αντιμετωπίζει την κατάστασή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (audio)

Διαδώστε:
Με γενναιότητα αντιμετωπίζει την κατάστασή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (audio)

Ώρες αγωνίας στην Κύπρο λόγω της βεβαρυμμένης κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου Β’.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Active ο προσωπικός του γιατρός, Ιωσήφ Κάσιος, ο Αρχιεπίσκοπος παλεύει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τον Δρ Κάσιο, “ο Μακαριότατος βρίσκεται στην  Αρχιεπισκοπή, μετά από επιθυμία του ιδίου, όπου του παρέχεται νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Λαμβάνει συντηρητική αγωγή και παίρνει αυτό το οποίο ενδείκνυται”, ανέφερε ο κ. Κάσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και έχει επίγνωση της κατάστασής του την οποία αντιμετωπίζει με χαμόγελο και γενναιότητα, πρόσθεσε ο γιατρός.

Οι επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι και η εποχή που αυξάνονται οι ιογενείς λοιμώξεις.  Τον επισκέπτονται ιεράρχες και στενοί συγγενείς, ανέφερε τέλος ο κ. Κάσιος.

Μιλώντας στο AlphaNews.Live o Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου επισήμανε ότι ο Μακαριώτατος έχει πλήρη διαύγεια και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με κληρικούς και λαϊκούς, συντονίζοντας διάφορες εργασίες που αφορούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

“Τον ρωτούν τι θα κάνουμε και κατευθύνει τις εργασίες της Αρχιεπισκοπής. Μας μιλά, μπορεί να τον ρωτήσουν για κάτι και να πει την γνώμη του, αλλά φαίνεται ότι προχωρά η ασθένεια και εξαντλείται.”

Ο Μητροπολίτης Πάφου διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά του Μακαριωτάτου σε νοσηλευτήριο, καθώς λαμβάνει την απαραίτητη ανακουφιστική φροντίδα από τους θεράποντες ιατρούς στο διαμέρισμα του στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

“Γίνεται εκεί η κατάλληλη νοσηλεία. Του προσφέρουν ότι θέλει εκεί και το δωμάτιο του μετατρέπεται σε κλινική. Κρίνουν οι γιατροί ότι δεν είναι απαραίτητο να μεταφερθεί.”

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι ταξίδεψε στη Λευκωσία για να βρίσκεται στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου το Σάββατο και την Κυριακή, διαπιστώνοντας την καλή πνευματική κατάσταση του και την καθολική αντίληψη που έχει για την κατάσταση της υγείας του.

“Πάντα λέει Δόξα σοι ο Θεός. Δεν παραπονέθηκε ούτε για πόνους, ούτε για τίποτα καμία φορά.”

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει τοποθετηθεί αναφορικά με την διαδοχή του απάντησε ότι “δεν είναι σωστό να τον ρωτούμε τέτοια πράγματα, κάποια πράγματα τα λέει από μόνος του.”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων