05/11/2023 05/11/2023 Ευρισκόμενος μετά της συνοδείας του ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος προσέκομισε την ιερά εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας από τον Βύρωνα Αττικής, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο. Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τον εξ Ελλάδος φιλοξενούμενο Ιεράρχη και μετά το...
05 Νοεμβρίου, 2023 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2023 - 13:06

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ευρισκόμενος μετά της συνοδείας του ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος προσέκομισε την ιερά εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας από τον Βύρωνα Αττικής, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τον εξ Ελλάδος φιλοξενούμενο Ιεράρχη και μετά το πέρας της συνάντησης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του, επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα που βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, εκεί όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ τέλεσε τρισάγιο για όλους τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντες αδελφούς και κατέθεσε δάφνινο στεφάνι. Επίσης, είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί από υπηρεσιακό λειτουργό και να δει ιδίοις όμμασι τους χώρους, όπου τελέστηκαν οι βάρβαροι απαγχονισμοί των ηρώων μας. Ακολούθως, υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου. Εκεί υποδέχθηκε το Σεβασμιώτατο και την τιμία συνοδεία του ο έφορος της Μονής Κύκκου, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ μετά της συνοδείας του ανήλθε στο Θρονί, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Ενθάρχη Μακαρίου του Γ΄ και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την περιήγηση στο περίφημο Μουσείο της Μονής Κύκκου, παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα, προς τιμή του αγίου Καισαριανής.

Το απόγευμα, ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ πραγματοποίησε πνευματική ομιλία για την Παναγία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου εκεί βρίσκεται για προσκύνημα από τις 2 μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου 2023, η ιερά εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Τον Σεβασμιώτατο παρουσίασε στους πιστούς, ο προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων