07/04/2020 07/04/2020 Εισήγηση προς την Εκκλησία της Κύπρου να ακολουθήσει την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα, αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης Όπως προέκυψε χθες Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, ο ΠτΔ θα συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και θα ζητήσει να...
07 Απριλίου, 2020 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 9:50

Πάσχα στην Κύπρο- Η εισήγηση του ΠτΔ

Διαδώστε:
Πάσχα στην Κύπρο- Η εισήγηση του ΠτΔ

Εισήγηση προς την Εκκλησία της Κύπρου να ακολουθήσει την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα, αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης
Όπως προέκυψε χθες Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, ο ΠτΔ θα συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα στις 27 Μαΐου (όπως αποφάσισε και η Εκκλησία της Ελλάδος)
Ξεκαθαρίζεται πάντως, ότι η Λειτουργία ανήμερα του Πάσχα όπως και οι Ιερές Ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα τελεστούν κανονικά από όλους τους ιερούς Ναούς της Κύπρου κεκλεισμένων των θυρών λόγω και των περιοριστικών μέτρων που θα βρίσκονται σε ισχύ. Το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 8 Απριλίου, αναμένεται να επικυρώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος Απριλίου.
Η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναφέρει, «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων