09/01/2022 09/01/2022 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμ. Γρηγορίου Μουσουρούλη, πρώην Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας. Ο μακαριστός π. Γρηγόριος εκοιμήθη στις 11 Ιανουαρίου 2021, μετά από σύντομη περιπέτεια μετην υγεία του, αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Στο...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 12:59

Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού π. Γρηγόριου Μουσουρούλη

Διαδώστε:
Πρώτο ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού π. Γρηγόριου Μουσουρούλη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμ. Γρηγορίου Μουσουρούλη, πρώην Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.

Ο μακαριστός π. Γρηγόριος εκοιμήθη στις 11 Ιανουαρίου 2021, μετά από σύντομη περιπέτεια μετην υγεία του, αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Στο ιερατικό συλλείτουργο που προηγήθηκε συμμετείχαν οι εφημέριοι του Καθεδρικού Ναού, πρωτοπρεσβύτεροι Δημήτριος Δημοσθένους και Κυπριανός Κουντούρης, ο οποίος και ανέλαβε τη διακονία του θείου κηρύγματος κατά την ώρα του Κοινωνικού. Στο τέλος της ομιλίας του, ο π. Κυπριανός αναφέρθηκε στη μορφή του μακαριστού π. Γρηγορίου, ο οποίος χαρακτηριζόταν από απλότητα, ανιδιοτέλεια, θεληματική πτωχεία, πηγαία ευλάβεια και αστείρευτη προθυμία στη διακονία του πλησίον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχιεπισκοπικού γραφείου, όσοι είχαν την ευλογία να τον γνωρίσουν, τον χαρακτηρίζουν ως έναν άνθρωπο που σκόρπιζε τόσο απλόχερα σε όλους την αγάπη και τους κόπους του, το περίσσευμα της καρδιάς του.

Εκ μέρους της Αδελφότητος «Σωτήρ» παρέστη, στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο, ο φιλόλογος – θεολόγος κ. Θεόδωρος Χαλκιόπουλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων