02/04/2024 02/04/2024 Να μιμηθούμε την υπομονή και την αγάπη του Χριστού. Αυτό συμβούλεψε το ποίμνιο ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος την Β΄Κυριακή των Νηστειών, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της θυσίας του Σωτήρος για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο...
02 Απριλίου, 2024 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 18:56

Επίσκοπος Χαϊνούβκα: Να μιμηθούμε την υπομονή και την αγάπη του Χριστού

Διαδώστε:
Επίσκοπος Χαϊνούβκα: Να μιμηθούμε την υπομονή και την αγάπη του Χριστού

Να μιμηθούμε την υπομονή και την αγάπη του Χριστού. Αυτό συμβούλεψε το ποίμνιο ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος την Β΄Κυριακή των Νηστειών, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της θυσίας του Σωτήρος για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο κ. Παύλο, με τον σταυρικό θάνατό Του, ο Κύριος προσέφερε τον εαυτό Του ως θυσία για την ανθρωπότητα, για όλες τις γενιές. Ο σταυρός, ο οποίος είναι όργανο τρομερών βασανιστηρίων, έγινε σύμβολο θεϊκής αγάπης για όλο τον κόσμο. Κάθε πιστός θα πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του ώστε να μιμηθεί τον Σωτήρα, όπως σημείωσε ο Επίσκοπος κ. Παύλος.

Αργότερα στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος παρότρυνε το ποίμνιο να μάθει από την αγάπη του Κυρίου, και στη συνέχεια ανέφερε ότι η σταύρωση και η ανάσταση του Ιησού Χριστού διδάσκουν στον καθένα μας την ελπίδα για ανάσταση και αιώνια ζωή.

Καταλήγοντας, ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι, τόνισε ότι μιμούμενοι την υπομονή και την αγάπη του Χριστού, ο σταυρός που κουβαλάμε θα αποτελέσει τη δύναμή μας και θα μας οδηγήσει στη Βασιλεία του Θεού.

 

   

Πηγή: orthodox

Φωτογραφίες: protodiakon Igor Kutovyi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων