08/01/2020 08/01/2020 Στις προκλήσεις και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και τον ρόλο της Εκκλησίας της Πολωνίας στην κοινωνία αλλά στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, αναφέρεται το μήνυμα του Συμβουλίου των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας για την εορτή των Χριστουγέννων (με το παλαιό ημερολόγιο). “Σήμερα στις προσευχές μας θα ζητήσουμε από τον Θεό βοήθεια για την ολοκλήρωση της...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 9:13

“Έτσι θα κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα”

Διαδώστε:
“Έτσι θα κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα”

Στις προκλήσεις και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και τον ρόλο της Εκκλησίας της Πολωνίας στην κοινωνία αλλά στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, αναφέρεται το μήνυμα του Συμβουλίου των Επισκόπων της Εκκλησίας της Πολωνίας για την εορτή των Χριστουγέννων (με το παλαιό ημερολόγιο).

“Σήμερα στις προσευχές μας θα ζητήσουμε από τον Θεό βοήθεια για την ολοκλήρωση της ιστορικής εκκλησίας μας – του ναού της Αγίας Σοφίας του Θεού στη Βαρσοβία, που θα είναι ένα μνημείο της γενιάς μας για όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την πίστη” αναφέρεται στη ανακοίνωση.

“Σήμερα ζούμε σε δύσκολες εποχές. Η παγκοσμιοποίηση και η απελευθέρωση της εκκλησιαστικής ζωής εξαπλώνονται. Επομένως, οι ορθόδοξοι πιστοί πρέπει να είναι ευαίσθητοι σε όλες τις πτυχές που αφορούν την πίστη τους. Ευτυχισμένος είναι αυτός που δεν αφήνει τον εαυτό του να παρασυρθεί από το κακό. Ο Σατανάς εργάζεται σκληρά σήμερα” προστίθεται.

“Η πίστη θα μας δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα πνεύμα ταπεινότητας, υπομονής, και σταθερότητας στην αρετή. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να κοιτάξουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα” καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων