14/04/2023 14/04/2023 Το μήνυμά του για το Πάσχα 2023 εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πολωνίας και πάσης Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας. “Ο αναστημένος Χριστός είναι το πρότυπό μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας”, τονίζει μεταξύ άλλων. Παράλληλα ο Μακαριώτατος ευχαριστεί όλους όσοιρποσεύχονται για την υγεία του. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Όλος ο πνευματικός μας θησαυρός εκφράζεται με δύο λέξεις:...
14 Απριλίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 13:33

Μήνυμα του Μητροπολίτη Πολωνίας για το Πάσχα 2023

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Πολωνίας για το Πάσχα 2023

Το μήνυμά του για το Πάσχα 2023 εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πολωνίας και πάσης Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας. “Ο αναστημένος Χριστός είναι το πρότυπό μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας”, τονίζει μεταξύ άλλων. Παράλληλα ο Μακαριώτατος ευχαριστεί όλους όσοιρποσεύχονται για την υγεία του.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Όλος ο πνευματικός μας θησαυρός εκφράζεται με δύο λέξεις: «Χριστός Ανέστη».  Σε αυτές τις λέξεις αντανακλάται η ουσία της πίστεως, ό,τι αναπνέει και ζει ο Ορθόδοξος λαός μας. Μας μεταφέρουν στους Αγίους Τόπους, όπου εκπληρώθηκε η χαρά που βιώνουμε σήμερα. Εκεί έγινε η γέννηση, ο θάνατος και η ανάστασή Του”, όπως αναφέρει στην ανρχή του μηνύματός του.

“Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη χαρά από τη χαρά του Πάσχα; Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για αυτό το δώρο”, τονίζει και προσθέτει:

“Η Ανάσταση του Χριστού είναι νίκη. Ένας Χριστιανός πρέπει πάντα να αγωνίζεται να υπερνικά όλες τις αντιξοότητες, τις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες, η υπέρβαση των οποίων φέρνει χαρά. Ας θυμόμαστε πάντα ότι μετά την ταπείνωση και τον Σταυρό ήρθε η νίκη. Ο Χριστός είναι το Πάσχα. Είναι αυτός που με τον θρίαμβό του δίνει στον σύγχρονο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από  απαισιοδοξία και απογοητεύσεις, πραγματική ελπίδα. Αυτός είναι η ζωή και η αλήθεια. Eγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή· αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει. Kαι καθένας που ζει και πιστεύει σε μένα, δεν πρόκειται να πεθάνει στον αιώνα. Tο πιστεύεις αυτό; Tου λέει: Nαι, Kύριε, εγώ πίστεψα ότι, εσύ είσαι ο Xριστός, ο Yιός τού Θεού, αυτός που έρχεται στον κόσμο. (Ιωάννης 11:25-26)”.

“Ο αναστημένος Χριστός είναι το πρότυπό μας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ας τον εμπιστευτούμε. Κανένας πόνος ή καμία εμπειρία δεν είναι τρομερή για όσους έχουν αποδεχτεί την αιώνια Αλήθεια, τον Αναστάντα Χριστό”, επιισημαίνει και προσθέτει:

“Όλα αυτά μας γεμίζουν με πνευματική χαρά, η οποία πρέπει να ενισχύει την πίστη και την αγάπη για τον Αναστημένο Κύριο, την Εκκλησία του και τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην καρδιά μας. Ας είμαστε άξιοι να Τον δεχθούμε την ταραχώδη ημέρα της Βασιλείας Του”.

Αναφερόμενος σε όλους όσοι προσεύχοναται για την υγεία του, ο Μακαριώτατος τονίζει:

“Συγκινημένος από την μεγάλη ανταπόκριση για προσευχή για την υγεία μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους ιεράρχες, τους κληρικούς, όλους τους πιστούς της Εκκλησίας μας και τον καθένα ξεχωριστά. Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού σε όλους και περιβάλλω όλους με προσευχή. Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να προσευχηθούμε και να δοξάσουμε τον Αναστημένο Χριστό!”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας νοσηλεύεται από τις 11 Μαρτίου σε ένα από τα νοσοκομεία της Βαρσοβίας. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι εισαγωγής του Μακαριωτάτου στο νοσοκομείο. “Παρακαλούμε οι πιστοί της Εκκλησίας μας και όλοι οι καλοπροαίρετοι να προσευχηθούν για την ταχεία ανάρρωση του Μακαριωτάτου”, όπως υπογραμμίζεται. Από εκείνη την ημέρα δεν υπάρχει νέα επίσιμη ανακοίνωση για το αν πήρε εξιτήριο, καθώς και για την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου.

Το Άγιος Φως στην Πολωνία

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Σάββα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Πολωνίας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στη χώρα θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στο ακαδημαϊκό παρεκκλήσι των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου που βρίσκεται στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βαρσοβία. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τις αφιχθέντες αντιπροσωπείες σε ορθόδοξες εκκλησίες στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από orthodox.pl

Ενδιάμεση φωτογραφία: orthodox.pl (Fr. Andrzej Lewczak)

Όλο το μήνυμα στα πολωνικά ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων