11/03/2019 11/03/2019 Τον εσπερινό της συγχώρεσης ετέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στην Βαρσοβία, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας. «Σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, για άλλη μια φορά στη ζωή μας, είμαστε στις αρχή της Τεσσαρακοστής. Από την πτώση του Πρωτοπλάστου μέχρι σήμερα συνεχίζεται η προσπάθεια του Ανθρώπου να επιστρέψει στο...
11 Μαρτίου, 2019 - 11:22

Μητρ. Βαρσοβίας: Καθήκον όλων μας η καθαρή συνείδηση

Διαδώστε:
Μητρ. Βαρσοβίας: Καθήκον όλων μας η καθαρή συνείδηση

Τον εσπερινό της συγχώρεσης ετέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στην Βαρσοβία, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.

«Σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, για άλλη μια φορά στη ζωή μας, είμαστε στις αρχή της Τεσσαρακοστής. Από την πτώση του Πρωτοπλάστου μέχρι σήμερα συνεχίζεται η προσπάθεια του Ανθρώπου να επιστρέψει στο Δημιουργό του. Παρά το προπατορικό αμάρτημα, υπάρχουν στο πέρασμα των ετών, οι εκλεκτοί του Θεού, που μιλούν για την επιστροφή στο βασίλειο των Ουρανών” τόνισε και πρόσθεσε: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία προτείνει τη συγχώρεση των αμαρτιών και τη μεταμόρφωση της ζωής. Μεγάλο παράδειγμα, ο Χριστός, ο οποίος αρνήθηκε τους πειρασμούς, και νήστεψε για σαράντα ημέρες στην έρημο”

“Το καθήκον του κάθε Χριστιανού είναι να έχει μια καθαρή συνείδηση, η οποία μεταφράζεται σε μια σωστή σχέση με τον Θεό και τον άνθρωπο », υπογράμμισε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων