26/01/2023 26/01/2023 Παρουσία του εκπροσώπου της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, Επισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Πολωνίας Άντρζεϊ Ντούντα και εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν μέλη της Μικτής Επιτροπής της Πολωνικής Κυβέρνησης για τις Εθνικές Μειονότητες. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στην...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 9:40

Πρόεδρος της Πολωνίας: Έκκληση για ειρήνη – Δύναμή μας η καλοσύνη

Διαδώστε:
Πρόεδρος της Πολωνίας: Έκκληση για ειρήνη – Δύναμή μας η καλοσύνη

Παρουσία του εκπροσώπου της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας, Επισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Πολωνίας Άντρζεϊ Ντούντα και εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν μέλη της Μικτής Επιτροπής της Πολωνικής Κυβέρνησης για τις Εθνικές Μειονότητες.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Πολωνίας έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας σε κάθε σφαίρα της ζωής των Πολωνών.

Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ο Πρόεδρος κ. Ντούντα σημείωσε: «Έχουμε ζήσει πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές. Προσπαθώ να ενεργήσω όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη. Μια ειρήνη που θα διαρκέσει, θα είναι σταθερή και θα εγγυάται τη δυνατότητα μιας ειρηνικής ζωής για τις επόμενες δεκαετίες».

«Το γεγονός ότι κοιτάμε ο ένας τον άλλον με καλοσύνη, με κατανόηση, το ότι αναζητούμε τρόπους επίλυσης αμφίβολων, ενίοτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων – όπως συμβαίνει στη ζωή, αυτό αποτελεί τη δύναμή μας ως κράτος και ως κοινωνία», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Ουκρανική κρίση και την συνεργασία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυτό το ζήτημα, υπογράμμισε: «Με μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση εξετάζω σήμερα την πολιτική μας συνεργασία στην Ευρώπη. Με κατανόηση, μεγάλη ανεκτικότητα, και μεγάλη καλοσύνη με την οποία οι ηγέτες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής  συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη μας. Είμαστε μία δεμένη κοινότητα αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι μαζί θα έχουμε ακόμα έναν χώρο ασφάλειας, καλής συνεργασίας, καθώς και εξαιρετικής οικονομικής ευημερίας, ευμάρειας και ειρηνικής ζωής».

«Σήμερα, κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, ώστε να επιστρέψει η ειρήνη, ώστε οι άνθρωποι να ζήσουν ξανά ειρηνικά, και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, να ξαναχτίσουν τη ζωή τους σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι και το μεγάλο μας καθήκον. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και ως κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που συμμετέχετε σε αυτό το σπουδαίο έργο», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνάντηση του Προεδρικού Ζεύγους με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκευτικών συλλόγων ήταν για πρώτη φορά μετά την υγειονομική κρίση δια ζώσης.

Φωτογραφίες: Grzegorz Jakubowski/KPRP, Fr. Andrzej Lewczak

Διαβάστε ακόμη:

Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων