05/02/2023 05/02/2023 Τη σημαντική θέση που κατέχει στην ιστορία της Πολωνίας η Ορθόδοξη Εκκλησίας αναδεικνύει το γεγονός ότι, με απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της χώρας, δύο μοναστήρια συγκαταλέγονται πλέον στα “Μνημεία της Ιστορίας”. Παρουσία του Προέδρου, Αντρέι Ντούντα, υπεγράφη στο Προεδρικό Μέγαρο της Πολωνίας η επίσημη ένταξη των Ιερών Μονών του Αγίου Ονουφρίου και του Ευαγγελισμού...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 9:49

Στα “Μνημεία Ιστορίας” δύο πυλώνες της Ορθοδοξίας στην Πολωνία

Διαδώστε:
Στα “Μνημεία Ιστορίας” δύο πυλώνες της Ορθοδοξίας στην Πολωνία

Τη σημαντική θέση που κατέχει στην ιστορία της Πολωνίας η Ορθόδοξη Εκκλησίας αναδεικνύει το γεγονός ότι, με απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της χώρας, δύο μοναστήρια συγκαταλέγονται πλέον στα “Μνημεία της Ιστορίας”.

Παρουσία του Προέδρου, Αντρέι Ντούντα, υπεγράφη στο Προεδρικό Μέγαρο της Πολωνίας η επίσημη ένταξη των Ιερών Μονών του Αγίου Ονουφρίου και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον κατάλογο των “Μνημείων της Ιστορίας”. Πρόκειται για τον υψηλότερο θεσμό στην Πολωνία που έχει ως βασική αποστολή του στην ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών μέσα από μνημεία, παραδόσεις και έθιμα.

Η απόφαση για την εγγραφή στα Μνημεία της Ιστορίας 

Από το 1994, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας της Πολωνίας έχουν προσθέσει 123 αντικείμενα στον κατάλογο των Μνημείων της Ιστορίας. Σε αυτά συγκαταλέγονται πλέον και τα μοναστήρια που αναφέρθηκαν με την Εκκλησία της Πολωνίας να εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την συμπερίληψη στον κατάλογο δικών της μνημείων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Ντούντα χαρακτήρισε τα μοναστήρια ως βασικούς πυλώνες που αποτελούν την καρδιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία.

Κατά την απονομή των βραβείων, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι αν και η Πολωνία ανήκε ανέκαθεν στον δυτικό πολιτισμό, λόγω της θέσης της ένωσε τον βυζαντινό πολιτισμό και την τέχνη με τη Δυτική Ευρώπη. “Ήταν μια γέφυρα συμφιλίωσης και συνεργασίας, όχι διχασμού”, υπογράμμισε.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε απονομή ειδικών διακρίσεων σε οκτώ μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. “Πρόκειται για μια τιμή που γίνεται με αφορμή τη δράση των μελών μας. Είναι μία τιμή που στα πρόσωπά τους συγκεντρώνει τον σεβασμό και την τιμή προς το σύνολο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Πολωνίας”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πηγή φωτογραφιών: orthodox.pl

Διαβάστε επίσης: 

Πρόεδρος της Πολωνίας: Έκκληση για ειρήνη – Δύναμή μας η καλοσύνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων