26/04/2023 26/04/2023 Στη τελική φάση έχουν μπει πλέον οι εργασίες αγιογράφησης του ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία τα εγκαίνια του οποίοι θα γίνουν την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαϊου 2023. Τις εργασίες επιθεώρησε χθες, Τρίτη 25 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Ο Μακαριώτατος ο οποίος στις αρχές Μαρτίου είχε εισαχθεί σε...
26 Απριλίου, 2023 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 11:36

Στην Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας ο Μητροπολίτης Σάββας

Διαδώστε:
Στην Αγιά Σοφιά της Βαρσοβίας ο Μητροπολίτης Σάββας

Στη τελική φάση έχουν μπει πλέον οι εργασίες αγιογράφησης του ναού της Του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία τα εγκαίνια του οποίοι θα γίνουν την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαϊου 2023.

Τις εργασίες επιθεώρησε χθες, Τρίτη 25 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Ο Μακαριώτατος ο οποίος στις αρχές Μαρτίου είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της πολωνικής πρωτεύουσας, έχει επιστρέψει στα καθήκοντα του και αναμένεται να τελέσει την ημέρα που έχει οριστεί τα εγκαίνια.

Πρόκειται για ένα ναό ο οποίος αποτελεί σύμβολο για την Εκκλησία της Πολωνίας καθώς κατασκευάστηκε κατά τα πρότυπα της Αγίας Σοφίας στην  Κωνσταντινούπολη. Είναι η “Αγιά Σοφιά” των Ορθόδοξων Πολωνών  ενώ υπενθυμίζεται ότι τον θεμέλιο λίθο είχε θέση ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

“Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συναρμολόγησης ψηφιδωτού πάνω από την είσοδο της εκκλησίας. Οι εικονογραφικές εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα πάνω από την κεντρική είσοδο. Επίσης, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων. Η Μητρόπολη θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους κάνουν δωρεές στην Αγία Σοφία στη Βαρσοβία. Ο κλήρος που διακονεί στην ενορία της Αγίας Σοφίας – Σοφία του Θεού δέεται για όλους τους δωρητές”, αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Εκκλησίας της Πολωνίας με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Μακαριωτάτου.

Από τον Φεβρουάριο ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Σάββας κάλεσε όλους τους ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς και πιστούς της Πολωνικής Εκκλησίας να παραστούν στον πολυαναμενόμενο εορταστικό αγιασμό του καθεδρικού ναού την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. “Απευθυνόμενος σε εσάς με αυτά τα λόγια, αδελφοί και αδελφές, πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τον Θεό για το δώρο της βοήθειας Του στην ανέγερση του ναού του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον Αγ. Σόφια στη Βαρσοβία. Η Ορθοδοξία χαρίζει στην πατρίδα μας, στην πρωτεύουσά της, τη Βαρσοβία, ένα όμορφο κτίσμα – τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, με πρότυπο τον πρώτο χριστιανικό ναό στην Κωνσταντινούπολη”, είχε αναφέρει στο κάλεσμά του.

Διαβάστε επίσης: Η Αγία του Θεού Σοφία στη Βαρσοβία – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων