28/02/2023 28/02/2023 Να παραμείνουν πιστοί σε όλες τις εκφάνσεις τις οποίες μπορεί να παρουσιάσει η ζωή του Ορθοδόξου χριστιανού στις σημερινές απαιτητικές συνθήκες της κοινωνίας κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 13:03

Βαρσοβίας Σάββας: “Να είμαστε πιστοί στον Σωτήρα μας Χριστό”

Διαδώστε:
Βαρσοβίας Σάββας: “Να είμαστε πιστοί στον Σωτήρα μας Χριστό”

Να παραμείνουν πιστοί σε όλες τις εκφάνσεις τις οποίες μπορεί να παρουσιάσει η ζωή του Ορθοδόξου χριστιανού στις σημερινές απαιτητικές συνθήκες της κοινωνίας κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. 

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η οδός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ξεκινά αρχικά με τη συγχώρεση προς τους αδελφούς μας ενώ προέτρεψε ο αγώνας της νηστείας να οδηγήσει στην πραγματική βίωση της εν Χριστώ ζωής.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην εφαρμογή των κανόνων της Εκκλησίας σε αυτόν τον εορτολογικό κύκλο προτρέποντας οι πιστοί να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη τους. “Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από τη σταθερή και ακλόνητη πίστη. Σήμερα, εμείς οι Ορθόδοξοι πρέπει να είμαστε πιστοί σε όλα μέχρι τέλους. Και στα μεγάλα και στα μικρά. Πιστοί στον Σωτήρα μας Χριστό και στην Εκκλησία του”, κατέληξε.

Φωτογραφίες: orthodox.pl

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων