30/11/2019 30/11/2019 Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ  συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο οποίος βρέθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου...
30 Νοεμβρίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2019 - 12:54

Τί είπαν ο Αρχιεπ. Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας με τον Μητρ. Ιλαρίων;

Διαδώστε:
Τί είπαν ο Αρχιεπ. Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας με τον Μητρ. Ιλαρίων;

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ  συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο οποίος βρέθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Νέβσκυ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα αδελφικής αγάπης και κατανόησης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας και ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο εκκλησιών, ενώ συζήτησαν για νέους τρόπους και προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ιδίως σε τομείς όπως η ανάδειξη Ορθοδόξων Προσκυνημάτων. Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων