17/06/2021 17/06/2021 Στην όψη του εμβληματικού Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης «ζωντάνεψε» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης. Η «Επιθυμία Ελευθερίας» είναι ένα «εικαστικό αφήγημα» του Αγώνα του 1821, βασισμένο σε έργα τέχνης και άλλα τεκμήρια που αναφέρονται σε αυτόν. Προβλήθηκε ταυτόχρονα σε εμβληματικά κτήρια άλλων 17 πόλεων της Ελλάδας, ενώ, εκτός από την ιστορία...
17 Ιουνίου, 2021 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 12:10

Η ιστορία του ’21 ζωντανεύει πάνω στα κτήρια

Διαδώστε:
Η ιστορία του ’21 ζωντανεύει πάνω στα κτήρια

Στην όψη του εμβληματικού Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης «ζωντάνεψε» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης.

Η «Επιθυμία Ελευθερίας» είναι ένα «εικαστικό αφήγημα» του Αγώνα του 1821, βασισμένο σε έργα τέχνης και άλλα τεκμήρια που αναφέρονται σε αυτόν.

Προβλήθηκε ταυτόχρονα σε εμβληματικά κτήρια άλλων 17 πόλεων της Ελλάδας, ενώ, εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονταν και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος και η προσαρμογή του πάνω στα κτήρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η επιλογή των κτηρίων έγινε από τους ίδιους τους Δήμους, ενώ για την προετοιμασία της δράσης υπήρξε στενότατη συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων