11/02/2021 11/02/2021 Συνεχίζοντας το αφιέρωμα της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης έχει την χαρά να φιλοξενήσει την Δευτέρα 15-2-2021 στις 21:00 τον Ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας και πρώην Διευθυντή της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ., κ. Σταύρο Μπαλογιάννη, ο οποίος θα παρουσιάσει διαδικτυακά το θέμα «Η Συμβολή της...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 11:39

«Η Συμβολή της Ιατρικής στον Αγώνα της Ελευθερίας του 1821»

Διαδώστε:
«Η Συμβολή της Ιατρικής στον Αγώνα της Ελευθερίας του 1821»

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης έχει την χαρά να φιλοξενήσει την Δευτέρα 15-2-2021 στις 21:00 τον Ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας και πρώην Διευθυντή της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ., κ. Σταύρο Μπαλογιάννη, ο οποίος θα παρουσιάσει διαδικτυακά το θέμα «Η Συμβολή της Ιατρικής στον Αγώνα της Ελευθερίας του 1821».

Ο κ. καθηγητής θα αναφερθεί στους ιατρούς στους χρόνους της Εθνικής Επαναστάσεως, οι οποίοι προσέφεραν την «πολύτιμον υπηρεσίαν των τόσον παρά το πλευρόν των ασθενών, όσον και εις τα πεδία των μαχών, τας εθνοσυνελεύσεις, την πολιτικήν, την διακυβέρνησιν, την διπλωματίαν, την εκπαίδευσιν, την πνευματικήν ζωήν, την κοινωνικήν ζωήν, τας τέχνας και τον τύπον αγωνιζόμενοι, διά των πολυπλεύρων προσπαθειών των, να αναζωογονήσουν, να εμψυχώσουν και να επαναφέρουν εις το αρχαίον κάλλος το επί έτη δεινώς χειμαζόμενον Έθνος. Οι επιστήμονες ιατροί ήσαν οι πλέον πεπαιδευμένοι των Ελλήνων της εποχής των, σπουδάσαντες εις κορυφαία πανεπιστήμια της Δύσεως, εκπονήσαντες διδακτορικάς διατριβάς πλησίον επιφανών διδασκάλων και επεκτείναντες πολλάκις την επιστημονικήν των συγκρότησιν πέραν των οριζόντων της Ιατρικής, εντασσόμενοι εν μέσω «τών τα βέλτιστα αεί φρονούντων.

Οι πλείστοι εξ αυτών, επιστήμονες και εμπειρικοί, διεκρίνοντο διά το υψηλόν ήθος, το πνεύμα της φιλανθρωπίας, της φιλαλληλίας, της δικαιοσύνης, την μέθεξιν των εις τον ανθρώπινον πόνον, την λιτότητα του βίου των, το πνεύμα του ηρωισμού, την θερμήν αγάπην διά την ελευθερίαν και την ανθρωπίνην αξιοπρέπειαν, τον σεβασμόν των εις την Ελληνορθόδοξην παράδοσιν και την εξ άκρας ψυχής θυσιαστικήν αγάπην των διά την Πατρίδα, στηριζόμενοι επί της αρχής «κάλλιστον τὸ δικαιότατον, λῷστον δ ᾽ὑγιαίνειν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων