10/11/2023 10/11/2023 Γράφει ο Ορφέας Μπέτσης Με την ανάλογη θλίψη δέχτηκαν την είδηση της εκδημίας απ’ τα εγκόσμια, του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σταύρου Μπαλογιάννη και τα μέλη του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Ο εκλιπών εκλεκτός επιστήμονας αλλά κυρίως πιστός άνθρωπος, προικισμένος με τις δωρεές της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει ιδιαίτερη...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 15:52

Μνημόσυνο για τον Καθηγητή Σταύρο Μπαλογιάννη στο Αργυρόκαστρο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Καθηγητή Σταύρο Μπαλογιάννη στο Αργυρόκαστρο
  • Γράφει ο Ορφέας Μπέτσης

Με την ανάλογη θλίψη δέχτηκαν την είδηση της εκδημίας απ’ τα εγκόσμια, του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σταύρου Μπαλογιάννη και τα μέλη του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Ο εκλιπών εκλεκτός επιστήμονας αλλά κυρίως πιστός άνθρωπος, προικισμένος με τις δωρεές της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με την περιοχή αυτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία. Παραμένουν ζωντανές στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και όλη την κοινότητα των πιστών οι διαλέξεις του στις Επιμορφωτικές Ημερίδες του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, το κήρυγμα του στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο και άλλο τόσο περισσότερο προσωπικές συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς για ευαίσθητα ζητήματα της πνευματικής ζωής αλλά και της ειδικότητας του.

Για τους νέους παραμένει ζωντανή η διδασκαλία του πλούσια λόγω κατάρτισης, πολύ καλή συνδυασμένη με πνευματική διάσταση, νουθεσία εν Χριστώ και άλλο τόσο βασισμένη στην προσωπική του πλούσια εμπειρία.

Ευαίσθητα ασχολήθηκε και με ζητήματα υγείας ιερέων και οικείων τους, συνεργατών της Μητρόπολης και εν γένει κατοίκων στην περιοχή.

Σε κάθε του επίσκεψη δεν παρέλειψε την επίσκεψη σε ιστορικούς τόπους, ειδικά στο Ύψωμα 731 στο Μπαλαμπάνι, όπου δόθηκαν μάχες κατά των Ιταλών εισβολέων και η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων στην μνήμη τους. Ο πατέρας του όπως επεσήμανε υπήρξε απ’ τους σχεδιαστές της αντιαεροπορικής άμυνας της Πατρίδας…

Η γνωριμία του καθηγητή Σταύρου Μπαλογιάννη με την Εκκλησία της Αλβανίας παραδόξως είχε συντελεστεί σε ανύποπτο χρόνο στα μέρη της Αφρικής. Νέος ιατρός εκείνος και Τοποτηρητής Μητροπολίτης στα μέρη της Ουγκάντα και Τανζανίας ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο πρώτος μετείχε στις ομάδες νέων επιστημόνων που στήριζαν την Ιεραποστολή. Στα ύστερα χρόνια όπως προαναφέρθηκε έσπευσε να συμβάλει τις προσπάθειες στον πνευματικό, εκπαιδευτικό και εν γένει κοινωνικό τομέα που καταβάλει η υπό ανασύσταση Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία.

Με τις σκέψεις αυτές η τοπική οικογένεια της Μητρόπολης Αργυροκάστρου μετέχει με την προσευχή της στον πόνο των οικείων και όσων τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον εκλιπόντα.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος τέλεσε στο Παρεκκλήσι του Επισκοπείου Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αγαπητού Καθηγητή Σταύρου Μπαλογιάννη ενώ την Κυριακή θα τελεστεί Μνημόσυνο μετεχόντων του εκκλησιάσματος των δασκάλων, καθηγητών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης» της περιοχής με τα οποία συνεργάστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκοιμήθη ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής του ΑΠΘ, Σταύρος Μπαλογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων