09/06/2021 09/06/2021 Ελευθέριος Παπακώστας, Ιστορικός – Συγγραφέας Σύντομα η κατάσταση, που αντιμετώπισε ο Καποδίστριας αποδείχτηκε πολύ δυσκολότερη από όσο ο εμπειρότατος πολιτικός είχε υπολογίσει και το έργο του εξαιρετικά πιο δύσκολο. Παρά τις προσπάθειές του δεν είχε κατορθώσει να συνάψει δάνειο όπως ήλπιζε και οι εκκλήσεις του για ατομικές συνεισφορές δεν είχαν βρει απήχηση ούτε στους Έλληνες...
09 Ιουνίου, 2021 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 11:53

«Το πρόσωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει συγκροτημένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα»

Διαδώστε:
«Το πρόσωπο που προσπάθησε να δημιουργήσει συγκροτημένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα»

Ελευθέριος Παπακώστας, Ιστορικός – Συγγραφέας

Σύντομα η κατάσταση, που αντιμετώπισε ο Καποδίστριας αποδείχτηκε πολύ δυσκολότερη από όσο ο εμπειρότατος πολιτικός είχε υπολογίσει και το έργο του εξαιρετικά πιο δύσκολο. Παρά τις προσπάθειές του δεν είχε κατορθώσει να συνάψει δάνειο όπως ήλπιζε και οι εκκλήσεις του για ατομικές συνεισφορές δεν είχαν βρει απήχηση ούτε στους Έλληνες της Ελλάδας και της διασποράς ούτε στους φιλελληνικούς κύκλους.

Το φατριαστικό πνεύμα στην επαναστατημένη χώρα δεν είχε καθόλου σβήσει. Η ενότητα, που έδειξαν οι Έλληνες, όταν τον υποδέχτηκαν ως Κυβερνήτη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συναίνεσης, ήταν εντελώς απατηλή.

Οι ληστρικές επιδρομές από Έλληνες και μουσουλμάνους ρήμαζαν τη χώρα.

Παράλληλα όμως γίνονταν όλο και πιο φανερό ότι το σύνολο σχεδόν του επαναστατημένου λαού ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας, όπως αυτές που είχε εγκρίνει η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων